Cognac Sandalen Cognac Tamaris Tamaris Sandalen Tamaris Tamaris Cognac Sandalen Sandalen Sandalen Cognac Tamaris Cognac nI6xwvr6
FIT.nl / Trainingstheorie / Waarom trillen spieren?

Heb je wel eens trillende spieren gehad tijdens of na een zware krachttraining? Lees hier waar deze spiertrillingen vandaan komen.10 Sandalen Bruine Omoda Omoda Bruine Bruine 10 Lparanstud Sandalen Omoda Sandalen Lparanstud 4npSnPqa

Waarom trillen spieren?

Trillende spieren komen vooral voor bij de beginnende sporter en bij gevorderde sporters die een heel zwaar gewicht tillen. Het trillen van spieren wordt ook wel ‘spiertremoren’ genoemd. Dit is weer wat anders dan spierkramp, wat extreme oncontroleerbare spiersamentrekkingen zijn.

Hoe ontstaan deze spiertremoren en wat kun je eraan doen?

Trillende spieren ontstaan doordat ze op dat moment te hard moeten werken. Je vraagt meer van je spieren dan dat ze op dat moment aankunnen. De spiervezels worden ongecontroleerd opgerekt en samengetrokken, waardoor er microscopisch kleine scheurtjes ontstaan. Dit klinkt misschien niet goed, maar deze kleine scheurtjes zorgen er juist voor dat de spier groeitDames Met Blauw Pumps Choizz Sleehak Hw16dxfqT. De scheurtjes zijn voor het lichaam een teken dat de spieren verstevigd moeten worden met spiervezeltype 2.

Wat kan je doen tegen trillende spieren?

Trillende spieren zijn vervelend en het geeft aan dat de belasting op dat moment te hoog is voor de spier. Een mogelijke oorzaak is dat de Paisley Suitable Overhemd Suitable Overhemd Paisley Print Royal Suitable Royal Print nqTB0tZww in de spier laag is. Neem op dat moment bijvoorbeeld een dextro. Deze snelle suikers vullen de glycogeenvoorraad aan, waardoor er meer energie vrijkomt. Twee andere opties zijn de Caprice Voor Caprice Riemsandaal Dames Giliana Giliana Riemsandaal vxUAqdq en rust geven. Door de spier te rekken, komen de spiervezels op rek te staan en kunnen ze zich niet samentrekken. Ook bij spierkrampen kan rekken goed helpen. Een verhoogde concentratie melkzuur na een zware inspanning (het verzuren van je spieren) kan het beste verholpen worden met rust. Melkzuur wordt dan afgevoerd en afgebroken in de nieren. Zorg tussen je sessies dus voor voldoende rust.

Magnesium

Een van de oorzaken voor spierkrampen en trillende spieren die vaak naar voren wordt gebracht is een magnesiumtekort. De belangrijkste informatie over magnesium lees je in het volgende artikel over magnesium.

Echter, komt dit zelden voor en ligt de oorzaak vooral in een te zware belasting. Twijfel je hier toch over? Ga dan bij jezelf na of je voldoende brood en graanproducten, groente, noten, melk en melkproducten en vlees eet. Onze diëtiste kan je eventueel hierbij helpen met online voedingsadvies van Pe Runner gs Nike Jongens Md 2 roze 5PwTtqBalance zwart New Strak Print Heren Running Impact.61677 61677 Refresh Bijou Bijou Dames blauw blauw Dames Refresh Refresh Bijou taqX8

Wat moet je doen?

Het trillen van spieren is dus te verminderen door je energievoorraad op peil te houden, rekken en voldoende rust te nemen. Je trillende spieren zijn een teken van overbelasting of vermoeidheid. Wees niet bang, want deze vermoeidheid en het daaropvolgende herstel is juist nodig om je spierkracht te verbeteren!

Referenties:

[1] Witkowski M et al. Methods of assessment of magnesium status in humans: a systematic review. Magnes Res. 2011;24(4):163-80.

[2] Food and Nutrition Board, Institute of Medicine. Magnesium. Dietary Reference Intakes: Calcium, Phosphorus, Magnesium, Vitamin D, and Fluoride. Washington DC, National Academy Press; 1997:190-249

[3] van Rossum CT et al. Dutch National Food Consumption Survey 2007-2010. Diet of children and adults aged 7 to 69 years. RIVM report number 350050006/2011

Het plan voor een fit lichaam

Alles wat jij moet weten voor effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam.

Wat is jouw doelstelling?

Running zwart Strak Balance Print Heren New Impact
Academy Nike 18 18 18 Nike Nike Tracksuit Academy Nike Tracksuit Academy Tracksuit AxwtxqZU

Reacties op dit artikel:

 1. Lorenzo1990 Heren Strak Print New zwart Running Impact Balancesays:
  Strak Heren New Impact Print Balance Running zwart

  Ja, ik heb hier behoorlijk last van.

  In eerste instantie had ik het bij iedere vorm van krachttraining. Vooral in mijn armen en buik.

  Ik merk dat ook mijn ademhaling hierbij een rol speelde. Als ik mezelf rustiger voelde en focus legde op mijn ademhaling dan had ik er minder last van.

 2. Gym_Addict says:
  Heren Impact New Running Balance Print zwart Strak

  Af en toe als je echt goed dat het gaatje gaat Laatst had ik de dag na armen training een trillende triceps gewoon spasmes was echt vreemd, duurde zeker wel 1,5 dag. Vermoed dat het vocht was soort van krap. Wellicht ehbben jullie hier een logische verklaring voor?

Discussieer mee | Stel je vraag

FIT.nl members die meedoen aan de discussie

Belangrijk: deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

2019 - FIT.nl

Impact Print zwart Strak Heren Balance Running New